Hier is hoe ’s werelds grootste bedrijfsinlichtingenfirma 21.454 BTC verwierf

MicroStrategy CEO Michael Saylor beweert dat er maar liefst 78.388 off-chain transacties nodig waren om 21.454 BTC (250 miljoen dollar op dat moment) te verwerven.

Het grootste business intelligence-bedrijf ter wereld heeft toen zijn cryptocurrencyholdings veiliggesteld met 18 transacties in de keten die nodig waren om de munten in de koelcel te plaatsen.

Een geheime aankoop

Op een podcast met Morgan Creek Digitale mede-oprichter Anthony Pompliano, zegt Saylor Saylor dat hij niet kan geven „blow-by-blows“ details van de overname process.due aan veiligheidskwesties.

Toch deelde hij enkele inzichten in wat andere bedrijfseigenaren in zijn positie zouden doen als ze veel Bitcoin Lifestyle zouden willen kopen:

„Als je in mijn positie was… je gaat en je gaat auditie doen bij een stel institutionele-grade uitwisselingen. Je gaat doorwerken en op zoek gaan naar institutionele-grade bewaarders Ja, je gaat kijken naar je weet alle veiligheidskwesties, alle technologische kwesties, enz. Je gaat nadenken over het team dat je een relatie met hen gaat opbouwen…“

Het vereist het uitvoeren van tienduizenden kleine transacties „minuten per minuut“ in de loop van „vele vele“ dagen.

Met een ietwat trotse toon merkte Saylor ook op dat ze de markt helemaal niet bewogen omdat ze het „juiste team“ hadden.

Bitcoin’s aftappende voorraad…

Zoals gerapporteerd door U.Today, heeft MicroStrategy in augustus golven gemaakt door Bitcoin te adopteren als haar reserve-activum om zich te beschermen tegen inflatie:

„We realiseerden ons net dat we op een ijsblokje van 500 miljoen dollar zaten dat aan het smelten was.“

Na de aankoop van 16.796 extra BTC op 14 september, bezit het bedrijf nu 0,18 procent van de totale voorraad van BTC, die hard is geplafonneerd op 21 miljoen munten.

Er wordt geschat dat 376 bedrijven de stap van MicroStrategy zullen kunnen herhalen, aangezien de grootste cryptocentrale ter wereld steeds schaarser wordt.