Bitcoin gruvedrift rigger helles i Abkhazia … Hvor gruvedrift er ulovlig

Det ser ut til at ulovlig kryptogruving blomstrer i Sør-Kaukasus-regionen, med Abkhazia der Bitcoin Profit krypto rigger etter sigende flommer over grensen – til tross for at gruvedrift offisielt er ulovlig i henhold til abkhasisk lov.

Den stort sett ikke anerkjente republikken Abkhazia i Sør-Kaukasus anerkjennes av de fleste land som en autonom republikk Georgia

Per Nuzhnaya Gazeta, hele 83 sendinger med krypto-gruvedrift til en verdi av 589.290 dollar, har krysset grense-sjekkpunktet mellom Abchasia og Russland ved Psou det siste halvåret.

Selv om lover som ble innført i 2018 forbyr kryptogruving på abkhasisk jord, er det tillatt å importere kryptogruvrigger. Importører må imidlertid betale toll på 1% av riggenes verdi og merverdiavgift på 10% ved import av gruve rigger. Tollvesenet sa at de har samlet inn over 84.100 dollar i skatter fra import av gruvedrift så langt i år.

Det samme medieutvalget kalte situasjonen «absurd» – og sa at myndighetene ofte trenger å begynne å jakte på illegale kryptomynnere rett etter at rigger er brakt inn i landet.

Uttaket siterer sjefen for landets tollvesen, Guram Inapshba, og sier at de „begynner å lete“ etter rigger og deres brukere rett etter godkjenning av importen

Tollsjefen uttalte at det ville være „ganske enkelt å løse problemet.“ Ved å forby import av kryptogruveutstyr, sa han, kunne myndighetene sikre at „ikke en eneste [gruvedrift] ville bli ført inn i Abkhazia.“

Per statseid energileverandør Chernomorenergo er strømtariffene i Abkhazia rundt 0,7 amerikanske øre per kWh for husholdninger, mens næringer betaler en sats på 1,30 amerikanske øre per kWh.